Bild1

Microsoft genomför licensförändringar 2022. Det här behöver ni veta

Microsoft genomför licensförändringar 2022. Det här behöver ni veta

Microsoft genomför förändringar i sitt CSP-program. Den nya licensformen kallas New Commerce Experience och från och med 1 mars 2022 kommer också en prishöjning på vissa Microsoft licenser (se nedan). Förändringarna kommer påverka både hur ni som kunder köper och hur vi som partner till Microsoft levererar licenser framöver. Självklart kommer vi på GWI hjälpa er som kund att hitta bästa möjliga lösning inför förändringarna.

Dessa villkor och prisförändringar kommer gälla i samtliga transaktionsmodeller som Microsoft erbjuder. Prishöjningen motiverar Microsoft med att de under de senaste åren infört många nya funktioner i sina tjänster och att de inte höjt sina licenspriser sedan 2013.

New Commerce Experience

Månadsavtal
Med månadsbindning i New Commerce fungerar det till stora delar som idag, men Microsoft lägger till ett prispåslag på 20 procent mot listpris för flexibiliteten att avsluta en licens när som helst.

12 månaders avtal
Om ni väljer att binda era licenser i 12 månader, får ni Microsofts listpriser. Det vill säga samma pris som ni hittils alltid betalat. Ni kan alltid addera licenser och höja licensformen men inte minska antalet licenser eller licensformen. Det innebär att minskningar och ändringar av licensform sker på årsdagen av avtalet.

Mix
Om ni vill hålla nere kostnaden och samtidigt vara flexibel i att minska antalet licenser, kan ni kombinera licenser med 12 månaders avtal samt licenser med månadsavtal.

Azure
Alla våra kunder med Azure kör redan New Commerce och inga ändringar är planerade för Azure.

Ny prislista

• Office 365 E1 (upp till 87,4kr från 69,9kr)
• Office 365 E3 (upp till 234,3kr från 203,7kr)
• Office 365 E5 (upp till 387,1kr från 356,6kr)
• Microsoft 365 Business Basic (upp till 52,4kr från 43,7kr)
• Microsoft 365 Business Premium (upp till 192,2kr från 174,7kr)
• Microsoft 365 E3 (upp till 366,7kr från 326kr)

Välkommen att höra av er om ni har frågor
Vi på GWI förstår om Microsofts nyhet kan skapa många frågor och funderingar. Vi kommer att kontakta dig inom kort för vägleda och hjälpa er med bästa vägen framåt.
Om ni behöver support eller har andra frågor inför förändringarna är ni välkomna att kontakta oss så ska vi hjälpa er på bästa sätt.