Backup

Backup

Den som spar, hen har. Annars finns kanske inget kvar.

Backup. Svengelskans vackraste ord. I vetskapen om att dina data är i säkert förvar kan du sova gott om natten.
Samtidigt är backup en sak det slarvas en hel del med. Filer sparas på måfå, på externa hårddiskar och USB-minnen. Somligt ligger och skvalpar på mejlservrar eller personliga lagringstjänster. Mycket backup:as inte alls.
Vi hjälper dig att göra rätt. Oavsett om du föredrar molnbackup hos Microsoft eller vill spara grejerna på en server i Sverige ser vi till att allt som ska sparas finns kvar.
Och inte nog med det. Vi kontrollerar att dina backup:er fortsätter att göras på rätt sätt – varje vecka, månad eller varje halvår, allt enligt överenskommelse.

"Backup? Jamen, vad ska vi spara då?"

Information på klienter
Datan från servrarna
Innehållet i kritiska affärsystem
Mail i Microsoft 365
Filerna för nätverkskonfigurationer

Källarförråd, vindsförråd eller hyra ett magasin?
Vi hjälper dig att välja rätt backup-lösning.

Flexibelt

Oavsett om datan skall sparas i Sverige eller inom EU har vi lösningen – och kompetens för hantera er backup.

Lokalt förvaring eller backup i molnet

Många väljer numera att ha sin backup i molnet, men vill du hellre ha din backup lokalt så är det inga problem. Vi förser dig med både programvarorna och utrustningen som krävs.

Återställning

Saknas en fil? Eller har någon lyckats radera hela systemet? Ta't lugnt. Vi hjälper dig att återställa allt från enstaka filer till hela servermiljöer på ett ögonblick. Eller kanske två.

Lugn, vi har koll

I våra tjänster ingår att vi övervakar, säkerställer och driftar hela backup-flödet. Du kan helt enkelt koppla av och låta oss hålla sköta sparandet.

Med Microsoft 365 äger du fortfarande din data.
Men du är också ansvarig för den.

Backup till Microsoft 365

Med Microsoft 365 är det du själv som är ansvarig för din data. Det är priset du betalar för din integritet. Och det är så det ska vara. Skulle du någon gång i framtiden välja att inte längre använda tjänsterna i Microsoft 365 ska inte Microsoft sitta på all information som strömmat genom systemet.

Men det finns en hake. Råkar du radera ett email, ja då försvinner det. Slänger du ett dokument, då är det borta för evigt – såvida du inte har en bra backup.

Med en bra backuplösning slipper du nämligen oroa dig för sådana förtretligheter. Då har du kontroll över din data – och är skyddad mot den mänskliga faktorn.

backup-office-365
Veeam_logo_topaz_2019

Servrar och datorer

Vi använder Veeams produktportfölj för att göra en professionell backup på servrar, såväl virtuella som fysiska. Datan kan lagras i ett säkert datacenter i Sverige, lokalt hos er eller uppe i molnet, helt efter era önskemål.

Backup för en livstid, en månad i taget.

Från 2kr per GB
*Priserna kan komma att justeras utifrån gällande euro-kurs

Backup är vi bra på, men vi har andra tjänster också!